Ouderen in BewegingOuderen in Beweging
Topaz feestTopaz feest
BurendagBurendag
BurendagBurendag
Circus SantelliCircus Santelli

Pius-Stichting

Wie zijn wij?

In 1871 werden in Alkmaar de Pius-feesten gevierd ter gelegenheid van het 25-jarig pontificaat van paus Pius IX. Daartoe werd geld ingezameld. Een eventueel overschot zou worden besteed aan een Pius-godshuis ter verpleging van rooms-katholieke arme oude mensen. En dat overschot wàs er, waardoor er in Alkmaar in de loop der jaren diverse accommodaties voor dit doel konden worden gerealiseerd.

In 1973 en volgende jaren werden deze accommodaties van de hand gedaan, onder andere omdat de gemeente Alkmaar de verleende zorg overnam. De meeste panden werden verhuurd of verkocht. De opbrengsten werden belegd. Het beleggingsbeleid van de stichting heeft er toe geleid dat een vermogen kon worden opgebouwd. Uit dit vermogen werden en worden projecten gefinancierd, waar met name oudere mensen in de regio Noord-Holland noord profijt van hebben.

Werkgebied

De regio waarin de Pius-Stichting projecten financieel ondersteunt valt samen met de grenzen van het r.-k.-dekenaat Alkmaar, dat loopt van Limmen-Akersloot tot en met Texel en West-Friesland. Kortom: Noord-Holland noord.

Criteria

Er zijn twee hoofdcriteria:

  1. Projecten moeten ten goede komen aan 55-+ers
  2. Projecten moeten worden gerealiseerd in Noord-Holland noord.

Het gaat om projecten waar oudere mensen baat bij hebben. Subsidies aan individuele personen worden niet verstrekt.

Op de website van de stichting staat nadere informatie over de criteria: www.piusstichting.nl.

Wijze van aanvragen

Kortheidshalve zij verwezen naar de website waarop tevens een aanvraagformulier is te vinden. Beantwoording van alle vragen is noodzakelijk. Het toezenden van bijlagen is vooralsnog niet noodzakelijk.

Contact

Op de website van de stichting staat het contactadres.

Disclaimer
AIM Communication Webdesign: AIM Communication
Webbeheer