Circus SantelliCircus Santelli
Samen zingenSamen zingen
Diva dichtbijDiva dichtbij
BurendagBurendag
Topaz feestTopaz feest

Nationaal Ouderenfonds

Wie zijn wij

In Nederland leven 1 miljoen eenzame ouderen. 200.000 ouderen voelen zich zelfs extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek. Het Nationaal Ouderenfonds strijdt tegen eenzaamheid onder ouderen en bevordert hun zelfredzaamheid.

Het Nationaal Ouderenfonds:

  • zorgt dat ouderen hun sociale kring vergroten of versterken;
  • maakt dagelijkse dingen zoals boodschappen doen weer toegankelijk;
  • helpt ouderen en hun naasten bij vragen over wet- en regelgeving.

Subsidieaanvraag Nationaal Ouderenfonds

Naast onze projecten en diensten bieden we (beperkte) financiële ondersteuning aan particuliere initiatieven die bijdragen aan het welzijn van ouderen. U kunt een beroep doen op het Premieplan of Fonds Ab Laane.

Premieplan

Met het Premieplan steunen we lokale initiatieven. U kunt de opbrengst van (een) geldinzamelactie(s) voor een project voor ouderen laten verdubbelen tot max. € 2.000,-. Denk bijvoorbeeld aan een duofiets of een uitje. Let op: uw organisatie staat ingeschreven bij de KvK en de aanvraag moet minimaal 4 weken voor de start van de eigen inzamelingsactie worden ingediend.

Premieplan is opgericht door Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo en het Nationaal Ouderenfonds en is nu het initiatief van Vereniging NOV. Bekijk de spelregels, tips en het aanvraagformulier van Premieplan.

Fonds Ab Laane

Met Fonds Ab Laane van Stichting Ab Laane verstrekken we bijdragen aan verzorgings- en verpleeghuizen voor initiatieven gericht op verbetering van het welzijn van de ouderen. Denk bijvoorbeeld aan activiteitenmateriaal, verhoogde plantenbakken om te tuinieren of beweegtoestellen. De bijdrage geldt niet voor gebruikelijke zorgkosten of inventaris. Bij uw aanvraag ontvangen we graag een projectplan, verwachting van het beoogde resultaat en een gebruiksplan. Bekijk alle criteria voor een aanvraag uit het Fonds Ab Laane.

Contact

Wilt u meer weten over het Nationaal Ouderenfonds of mogelijkheden waarop we uw project kunnen ondersteunen? Neem contact met ons op:

Disclaimer
Azim DezignWebdesign: AzimDezign.nl
Webbeheer